kulka Wysłany: Pią Lut 04, 2005 10:44 am
|
|
3 dni temu zrobilem sobie moj pierwszy tatuaz(nie zrobilem tego w studiu tatuazu, tylko w domowym"studiu")!
Wczoraj zauwazylem ze ropieje mi w kilku miejscach co mam zrobic!!
prosze o szybka odpowiedz...
moj e-mail to:arturrrr@op.pl
badz gg:7641019
|
kulka
|
|
|
|
biomech vs vincent Wysłany: Sob Lut 05, 2005 2:57 pm
|
|
[quote="kulka"]3 dni temu zrobilem sobie moj pierwszy tatuaz(nie zrobilem tego w studiu tatuazu, tylko w domowym"studiu")!
badz gg:7641019[/quote]
zacznij go smarowac wazelina kosmetyczna i najlepiej owin folia zeby nie dopuszczac powietrza no i przedewszystkim nie usuwaj ropy bo zostana miejsca bez barwnika. podejrzewam ze czeka cie poprawienie go.pzdr
|
biomech vs vincent
|
|
|
|
tattoz Posty: 18 Wysłany: Sob Lut 05, 2005 4:53 pm
|
|
[quote="kulka"]3 dni temu zrobilem sobie moj pierwszy tatuaz(nie zrobilem tego w studiu tatuazu, tylko w domowym"studiu")!
Jeżeli ropieje udaj sie jak naszybciej do dermatologa! Przepisze Ci jakieś antybiotyki.
[quote="biomech vs vincent"]zacznij go smarowac wazelina kosmetyczna i najlepiej owin folia zeby nie dopuszczac powietrza no i przedewszystkim nie usuwaj ropy bo zostana miejsca bez barwnika. podejrzewam ze czeka cie poprawienie go.pzdr[/quote]
biomech vs vincent....jeżeli nie chcecie brać pózniej odpowiedzialności za wprowadzanie ludzi w błąd to najlepiej nic nie piszcie, tutaj chodzi o jego zdrowie!
|
tattoz Dołączył: 15 Kwi 2004 _________________ -- SPAM --www.tattoz.strefa.pl
|
|
|
|
marek z rudy slaskiej Wysłany: Sob Lut 05, 2005 11:35 pm
|
|
Daj psu do wylizania.... w slinie psa zawieraja sie substancje pomagajace gojeniu sie ran....
|
marek z rudy slaskiej
|
|
|
|
Karolina Najmowiczowna Wysłany: Sob Lut 05, 2005 11:37 pm
|
|
Nie boj sie maly, barylka w cenie.
|
Karolina Najmowiczowna
|
|
|
|
Belford Wysłany: Sob Lut 05, 2005 11:38 pm
|
|
- WYMODEROWANO -.
|
Belford
|
|
|
|
Call Of Duty Wysłany: Sob Lut 05, 2005 11:38 pm
|
|
Sam jestes lamus.
|
Call Of Duty
|
|
|
|
Dymek Wysłany: Pon Lut 07, 2005 2:00 pm
|
|
[b]zrób sobie test na HIV koleś [/b]
|
Dymek
|
|
|
|
Missy Wysłany: Pią Lut 11, 2005 1:52 pm
|
|
[quote="Dymek"][b]zrób sobie test na HIV koleś [/b][/quote]
Kup sobie tribiotic w aptece, sprawy groszowe pozdro
|
Missy
|
|
|
|
Gość Wysłany: Sob Lut 12, 2005 1:05 am
|
|
widze ze wszyscy podeszli profesionalnie do problemu autora termatu
zrob tak jak radzi ci tattoz
|
Gość
|
|
|
|
TommiCrazy Posty: 27 Wysłany: Wto Lut 15, 2005 3:17 pm
|
|
folie zakłada się na tattuaz swierzy a nie ropiejący, niekoniecznie ktoś cie czymkolwiek zaraził, widze jak małolaty gonią z swierzą dziarą i robią szoł , zamiast dbac oto palą piją cpją i leżą w rowach :/
również polecam tribiotyk lub coś lepszego ale z przepisu dermatologa, gdy mi kiedyś goiła się zle rana( własnoręcze usuwanie) to zauważyłem że niedobre było zbytnie przesmarowywanie takiej rany, lepiej było doprowadzić do odsuszenia, pozatym wiem ze ropieć może od stłuczenia lub przesadnego smarowania , może być że ktoś przesdził z trzymaniem folii. dltego ja polecam przemywanie takich"ran" antyseptycznym mydłem by to miejsce było wolne od bakterii.
a żarty niektórych tu osob są żałosne i swiadczą o niskim poziomie intelektualnym, w tk powznych sprawach powinno się pomagać bo każdego to może spotkać
|
TommiCrazy Dołączył: 15 Lut 2005 Skąd: POLSKA / ANGLIA _________________ www.tommicrazy.com
|
|
|
|
Gość Wysłany: Sro Maj 18, 2005 4:02 pm
|
|
[quote="tattoz"][quote="kulka"]3 dni temu zrobilem sobie moj pierwszy tatuaz(nie zrobilem tego w studiu tatuazu, tylko w domowym"studiu")!
Jeżeli ropieje udaj sie jak naszybciej do dermatologa! Przepisze Ci jakieś antybiotyki.
[quote="biomech vs vincent"]zacznij go smarowac wazelina kosmetyczna i najlepiej owin folia zeby nie dopuszczac powietrza no i przedewszystkim nie usuwaj ropy bo zostana miejsca bez barwnika. podejrzewam ze czeka cie poprawienie go.pzdr[/quote]
biomech vs vincent....jeżeli nie chcecie brać pózniej odpowiedzialności za wprowadzanie ludzi w błąd to najlepiej nic nie piszcie, tutaj chodzi o jego zdrowie![/quote]Dobrze powiedziane. Szacunek dla Ciebie biomech...
|
Gość
|
|
|
|
futurart Posty: 10 Wysłany: Pon Cze 27, 2005 4:10 pm
|
|
Kolego zle zrobiles ze dopusciles ze zrobily ci sie strupy, przyczyna ropienia nie jest ani zakazenie ani infekcja. Ropa wystepuje wtedy kiedy posmarujesz ostro zastrupialy tattuaz mascia, zatykasz w ten sposob dowstep tlenu do rany i tworzy sie ropa, a w takim pzrypadku poprostu trzeba przemywac rano i wieczorem tatuaz spirytusem salicylowym, do ustapienia ropy, niestety tatuaz bedzie do poprawy. Zeby nie dopuscic do powstawania strupkow nie nalezy przesadzac ze smarowaniem, smarowac trzeba rano i wieczorem. tak zeby nie byla zbyt zatluszczona bo wtedy sie rozmywa i tworza sie strupki.
|
futurart Dołączył: 12 Mar 2005
|
|
|
|
Drajl Posty: 7 Wysłany: Czw Lis 17, 2005 11:26 pm
|
|
[quote="futurart"]Kolego zle zrobiles ze dopusciles ze zrobily ci sie strupy, przyczyna ropienia nie jest ani zakazenie ani infekcja. Ropa wystepuje wtedy kiedy posmarujesz ostro zastrupialy tattuaz mascia, zatykasz w ten sposob dowstep tlenu do rany i tworzy sie ropa, a w takim pzrypadku poprostu trzeba przemywac rano i wieczorem tatuaz spirytusem salicylowym, do ustapienia ropy, niestety tatuaz bedzie do poprawy. Zeby nie dopuscic do powstawania strupkow nie nalezy przesadzac ze smarowaniem, smarowac trzeba rano i wieczorem. tak zeby nie byla zbyt zatluszczona bo wtedy sie rozmywa i tworza sie strupki.[/quote]
ropa jest infekcja bakteryjna powodow ktore doprowadzily do infekcji moze byc wiele. ale najlepiej od razu skontaktowac sie z dermatologiem.
(wczesniej masz odpowiedzi na swoje pytanie.. tego o folii powinni zbanowac w dziale pielegnacja )
pzdr
|
Drajl Dołączył: 17 Lis 2005
|
|
|
|
Gość Wysłany: Nie Sty 22, 2006 4:07 pm
|
|
[quote="TommiCrazy"]folie zakłada się na tattuaz swierzy a nie ropiejący, niekoniecznie ktoś cie czymkolwiek zaraził, widze jak małolaty gonią z swierzą dziarą i robią szoł , zamiast dbac oto palą piją cpją i leżą w rowach :/
również polecam tribiotyk lub coś lepszego ale z przepisu dermatologa, gdy mi kiedyś goiła się zle rana( własnoręcze usuwanie) to zauważyłem że niedobre było zbytnie przesmarowywanie takiej rany, lepiej było doprowadzić do odsuszenia, pozatym wiem ze ropieć może od stłuczenia lub przesadnego smarowania , może być że ktoś przesdził z trzymaniem folii. dltego ja polecam przemywanie takich"ran" antyseptycznym mydłem by to miejsce było wolne od bakterii.
a żarty niektórych tu osob są żałosne i swiadczą o niskim poziomie intelektualnym, w tk powznych sprawach powinno się pomagać bo każdego to może spotkać[/quote]
|
Gość
|
|
|
|
|